Kør ud i det blå med en sommerklar bil

Uanset om du skal på køreferie i udlandet, landet rundt eller den står på ture til nærtliggende strande og attraktioner, er det vigtigt, at bilen er i topform. Det handler jo om at nyde turen – Hele turen.

Gør-det-selv-tjeklisten

Tjek dine dæk

Kontrollér at alle dæk, også eventuelt reservehjul, ikke er beskadiget. Tjek også dæktryk, mønsterdybde og om dine dæk er møre. Har du ikke et reservehjul, så sørg for at du har et helt dækreparationskit med. Er du i tvivl om dækkenes tilstand, eller mangler du et reparationskit, er du altid velkommen til at kigge forbi STS Biler og lade os hjælpe dig.

Tjek olie, sprinkler- og kølevæske

Det er generelt en god idé jævnligt at tjekke, om din bil har den rette mængde olie, sprinkler- og kølevæske, men det er især vigtigt før en lang køretur. Er det ved at være tid til at fylde olie på din bil, så gør det før ferien. Er du i tvivl om, hvilken olie du skal bruge, kan du altid spørge hos STS Biler. Her kan du også købe den rigtige top-up-olie til af have med på ferieturen.

Det er også vigtigt at kontrollere motorens kølesystem, så du undgår overophedning. Sørg for at din kølevæsketank er fyldt helt op, og kontroller kølevæskeslangerne, inden du tager afsted. Skal vi hjælpe med at tjekke din motor? Så ring og bestil en tid på 7010 7080, eller klik her

Tjek din aircondition/dit klimaanlæg

Inden du rejser, er det smart at tjekke, om dit anlæg virker, som det skal. Dufter det godt, når du tænder anlægget, og kommer der en uafbrudt strøm af luft ud af alle dysser, så virker anlægget, som det skal. Er det ikke tilfældet, så kan det være, at det er tid til en rens. Bestil tid til A/C-rens her

Pak bilen sikkert

Når du pakker din bil, er det vigtigt at jeres bagage ikke kan rutsje rundt. Pak de store, tunge ting i bagagerummet. Har du brug for mere plads, kan du med fordel bruge en tagbagageboks. Har du små børn eller kæledyr med, så husk også at tjekke, at børnesæder eller hundegitter er korrekt installeret.

Nogle EU lande har skærpede regler ift. børnesæder, så husk at tjekke om jeres udstyr lever op til kravene. Sørg for at sikkerhedsvest, advarselstrekant og førstehjælpskit er pakket, så du kan komme til det, hvis uheldet er ude.

Få en god tur

Når du skal køre langt, er det vigtigt at holde pauser, så du ikke døser hen. Undgå at blive træt i hovedet ved at drikke masser af vand og snak med de andre i bilen – Her er f.eks. bil-lege rigtig gode, til at få alle med i samtalen. Eller download nogle gode podcasts/lydbøger, som I kan høre i bilen. Sammen eller hver for sig.

Sådan klarer dine børn den lange køretur

Dine børn skal være sikkert fastspændt i bilen i autoriserede barnestole. Fortæl dem om rejsen, så de glæder sig. Lad dem følge med på navigationen, så de hele tiden ved, hvor I er, og lav eventuelt et kort, hvor børnene kan afkrydse pejlemærker. Medbring også en tablet eller en anden multimedie-enhed, så børnene kan se film, spille eller høre musik på turen. Glem ikke batterier eller powerbank og høretelefoner. Husk snacks og vand, og efterlad aldrig børn og dyr alene i en varm bil.

Hvis uheldet er ude

Vælger du at køre til udlandet, er det en god ide at tjekke de lovkrav, der findes omkring sikkerhedsregler i de forskellige lande. Kontroller, at du har advarselstrekant og sikkerhedsveste til alle passagerer i bilen. Har du ikke allerede dette, så kan du købe et sæt med vest, advarselstrekant og førstehjælpskit hos STS Biler. Hav styr på dine forsikringspapirer før du kører. Husk: Du har 1 års gratis Toyota vejhjælp i 48 europæiske lande, når du får din Toyota serviceret din bil hos STS Biler.

Nummeret til Toyota Vejhjælp er i Danmark: 80 60 66 68. I udlandet skal du ringe +45 70 27 26 62.

Bestil dit sommertjek 

Med et sommertjek får du en gennemgang af bilen inden den skal på sommerferietur i Danmark eller til udlandet - Vores autoriserede værksted gennemgår bilen og kommer gennem nedenstående punkter - Eventuelle reparationer og reservedele oplyses på særskilt tilbud

 • Slanger og forbindelser i kølersystem og varmeanlæg
 • Dæk og dæktryk
 • Kabinefiltertjek
 • Motoroliestand
 • Udstødning og ophæng
 • Aircondition-tjek
 • Styretøjsforbindelser
 • Støddæmpere
 • Kobling
 • Køleribber og kølesystemet trykprøves
 • Bremser og afprøvning på bremsestand
 • Bremsevæskeniveau
 • Batteritest
 • Drivremme
 • Lygter, horn og visker/vasker

Sommertjek........................... 395 kr.

Hvornår har du sidst fået serviceret dit airconditionanlæg?

Hvis du oplever en ubehagelig lugt fra din airconditionanlæg, kan det skyldes, at anlægget ikke har været brugt et stykke tid. Resultatet er en sur lugt, som kan skyldes, at fugten i anlægget har fået lov til at udvikle sig til skimmelsvamp eller bakterievækst. Er det tilfældet kan aircondition-anlægget tilmed sprede bakterierne i kabinen – hvilket i værste fald virker astma- og allergifremmende.

Er anlæggets pollenfilter på den anden side af udløbsdatoen, kan det desuden både fremkalde allergiske reaktioner og nedsætte anlæggets effekt.

Og slutteligt taber alle aircondition- og klimaanlæg med tiden kølemidlet, så køleevnen reduceres.

For at imødekomme disse gener og optimere anlæggets levetid og køleeffekt anbefaler vi eftersyn og service mindst hvert andet år.

Airconditionservice fra.................  995 kr.*

*Prisen gælder på alle toyota modeller fra før 2017.

Er det tid til at skifte bil? Se de udvalgte kampagner 

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere her.

OK